Kronen & implantaten


Duurzame en hoog kwalitatieve oplossingen wanneer u nieuwe tanden wilt.

Een kroon is een kunsttand- of kies die over de eigen tand of kies wordt geplaatst. Een kroon wordt gemaakt uit een hoogwaardig tandheelkundig porselein dat zeer sterk is en daarbij ook niet verkleurt. Dit zorgt ervoor dat een kroon een erg duurzame en fraaie oplossing is. Afhankelijk van de wensen en noden van de patiënt zijn er ook verschillende soorten porseleinmaterialen. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van het gebit. 

Een kroon kan nodig zijn wanneer:
  • een tand afbreekt en met een vulling niet meer te herstellen valt
  • een grote wortelkanaalbehandeling heeft plaatsgevonden en het resterende tandweefsel te fel verzwakt is
  • een tand ontbreekt tussen 2 aanwezige tanden: op de plaats van de ontbrekende tand kan dan een koon worden gemaakt die afsteunt op de buurtanden. Dat noemen we een brug.

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Implantaten worden geplaatst wanneer één of meerdere ontbrekende tanden vervangen moeten worden. Het grote voordeel is dat het eruit ziet en aanvoelt als een echte tand, en bovendien niet uitneembaar is.
De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van biocompatibel titanium. Dit zorgt ervoor dat het implantaat stevig in het kaakbot vastgroeit waardoor implantaten een van de meest duurzame tandheelkundige behandelingen zijn. Voor het plaatsen van het implantaat zorgen wij samen met een specialist. Eenmaal het implantaat stevig vastzit, kan hierop een kroon, brug of kunstgebit worden gemaakt.

Terugbetaling via het ziekenfonds is mogelijk voor de meeste van deze behandelingen. De tussenkomst verschilt per ziekenfonds en dekt meestal een gedeelte van de behandeling. Dit hoeft echter geen drempel te zijn. Met een aanvullende tandverzekering kan u een zeer groot bedrag besparen op de behandeling. 

De meeste ziekenfondsen hebben hun eigen tandverzekering:
OZ Dentalia Plus
De Voorzorg
CM Tandverzorging
Copyright © K-dent