Orthodontie


Aandacht: Afspraken voor orthodontie kunnen enkel telefonisch (niet online) gemaakt worden. U krijgt dan een plaats op de wachtlijst en wordt gecontacteerd zodra er een plek vrijkomt. 


Orthodontie biedt oplossingen wanneer u graag rechte tanden wil of wanneer u zich stoort aan een niet goed passend gebit of kaken.

Orthodontie is een veelvoorkomende behandeling. Het rechtzetten van de tanden is meestal maar een onderdeel van de behandeling. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. 

Gezien tieners sterk groeien, kan de groei van de kaken met beugels worden bijgestuurd om deze in een gunstige positie uit te laten komen en zo tot een goed passend gebit te komen. Dit leidt tot stabiele resultaten naar de toekomst toe. Daarom is het belangrijk om tijdig orthodontisch advies in te winnen.

Ook bij volwassenen zijn beugelbehandelingen gebruikelijk. Er is dan ook geen enkele reden waarom u ontevreden zou moeten zijn over uw tandstand. Daarnaast kan het zijn dat de kaken niet goed op elkaar passen wat tot functionele problemen kan leiden bij bijvoorbeeld kauwen en eten.De moderne orthodontie biedt hiervoor oplossingen.
Wij zijn een erkende provider van Invisalign behandelingen met een onzichtbare* beugel.

Terugbetaling van orthodontie is mogelijk indien tot de leeftijd van 15 jaar een aanvraag is ingediend. Wij kunnen dat tijdig voor u in orde brengen.
De tussenkomst voor orthodontie verschilt per ziekenfonds maar dekt echter zelden de volledige behandeling. Dit hoeft echter geen drempel te zijn. Met een aanvullende tandverzekering kan u een zeer groot bedrag besparen op de behandeling.

De meeste ziekenfondsen hebben hun eigen tandverzekering:
OZ Dentalia Plus
De Voorzorg
CM Tandverzorging

Copyright © K-dent