Periodieke controle


Wilt u een stralend en gezond gebit? Dan is het belangrijk om regelmatig langs te komen op controle. 

De periodieke controle is dus een snelle en eenvoudige manier om u op de hoogte te houden van uw mondgezondheid
Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts uw gebit na, op beschadigingen of gaatjes. Vaak zijn gaatjes niet met het blote oog te zien en worden kleine röntgenfoto’s gemaakt om deze op te sporen. Ook bij vullingen worden nagekeken of ze nog in optimale staan zijn en niet ongelegen last geven.

De tandarts kijkt daarnaast naar uw mondgezondheid, uw tandvlees en mondhygiëne en geeft daarbij advies over het schoonhouden van de tanden. De tanden worden gereinigd en er worden maatregelen genomen om het tandvlees gezond te houden. Ontstekingen van het tandvlees kunnen namelijk leiden tot ontstekingen van het bot rondom de tanden (parodontitis) wat op termijn tot tandverlies kan leiden. Een slechte mondhygiëne heeft ook een grote impact op de rest van het lichaam. Over de voordelen van een goede mondhygiene kan u meer lezen op deze pagina.

Wij raden patiënten sterk aan om halfjaarlijks langs te komen om dit van nabij op te volgen. Ook financieel komt dit voordeliger uit: als u problemen voorkomt, hebt u geen uitgebreide en vaak kostbare behandelingen nodig.

Hebt u al gehoord van het mondzorgtraject
Wie minstens één keer per jaar de tandarts bezoekt, krijgt via het mondzorgtraject een betere terugbetaling voor tandzorg dan wie dat niet doe. Kom dus zeker minimaal jaarlijks langs. 

Copyright © K-dent