Tandvullingen


Tandvullingen zijn nodig wanneer er cariës of tandbederf ontstaat maar kunnen ook beschadigingen of onregelmatigheden herstellen of camoufleren.

Een vulling is af en toe noodzakelijk. Het voornaamste is dat deze functioneel is, maar een vulling vervult ook een esthetische rol. In onze praktijk worden daarom alleen witte vullingen van hoogwaardig kwalitatief materiaal geplaatst.

Wanneer u een klein gaatje hebt, beseft u dit meestal zelf niet meteen omdat het nog geen pijn doet. Het is echter beter om het probleem aan te pakken zolang het nog klein is in 
plaats van te wachten tot het groter wordt, en vervolgens een urgentie.

Vullingen functioneren vele jaren lang heel goed. Ze worden dagdagelijks gebruikt en er komen grote kauwkrachten op. Daardoor kunnen op termijn microfractuurtjes in de vullingen ontstaan waarlangs bacteriën de tand weer kunnen besmetten. Ook met vullingen zijn een nauwgezette mondhygiëne en regelmatige controles dus erg belangrijk.

Daarnaast kan een vulling ook dienen om beschadigingen van het tandglazuur te herstellen of onregelmatigheden te camoufleren. Hebt u bijvoorbeeld een gele of donkere tand, dan kan met een laagje wit vulmateriaal dit worden weggewerkt. Meer hierover leest u onder esthetische tandheelkunde.
Copyright © K-dent